Stanowisko Lokalnej Organizacji Turystycznej w Spale – Spała Relaxx Kajaki

Stanowisko zarządu LOT w Spale dotyczące Spała Relaxx Kajaki

Nie znając szczegółów w przebiegu procedury zakupu działki przylegającej do przystani Spała Relaxx Kajaki, nie możemy obiektywnie zająć żadnego stanowiska w tej kwestii. Jednakże wyrażamy ogromny zawód, że zawieszona została działalność gospodarcza w zakresie organizacji spływów kajakowych przez Spała Relaxx Kajaki. Od dobrych kilku lat obserwowaliśmy wzrastający poziom profesjonalizmu tych usług turystycznych. Ponadto oznacza to również zmniejszenie aktywności podmiotów gospodarczych w Spale, a co za tym idzie zmniejszenie wpływów budżetowych gminy. Infrastruktura turystyczno-rekreacyjna Spały niewątpliwie straciła wiele. Chcielibyśmy wyrazić podziękowania Krzysztofowi Kopaczowi za kilkuletnią dobrą, owocną pracę na rzecz rozwoju usług turystycznych i jego aktywności na rzecz Lokalnej Organizacji Turystycznej w Spale.

Zarząd Lokalnej Organizacji Turystycznej w Spale